ההליך הפלילי

ראשיתו של ההליך הפלילי מתחיל לאחר שלמשטרה נודע על ביצוע עבירה, אז נפתחת החקירה במשטרה. להוציא מקרים שהינם בסמכותם של רשויות אכיפה אחרות כגון רשות המס וכדומה. החוק העניק למשטרה סמכויות עזר הנלוות לחקירה המשטרתית. בהם סמכות עיכוב ומעצר של חשוד לצרכי החקירה הליך הנקרא "מעצר ימים". חיפוש בגופו של חשוד ובחצריו, וכן תפיסת חפצים ואפשרות חילוטם בעתיד.

לאחר שסיימה המשטרה את החקירה. מועבר חומר החקירה לתובע אשר מחליט האם יש מקום להגיש כתב אישום כנגד החשוד או לסגור את התיק. במידה והוחלט לסגור את תיק החקירה ישנן שלוש עילות לסגירת התיק.: חוסר אשמה, חוסר עניין לציבור, חוסר ראיות.

במידה והחליט התובע להגיש כתב אישום כנגד חשוד, ישנה אפשרות כי יחד עם כתב האישום. יבקש התובע גם בקשה למעצר עד תום ההליכים כנגד החשוד, שבשלב זה הפך כבר לנאשם. המשפט הפלילי נפתח בבית המשפט בהקראת כתב האישום לנאשם ומתבקשת תשובתו לאישומים המיוחסים לו. הנאשם יכול לכפור בעובדות כתב האישום או להודות בהן, באמצעות עו"ד פלילי בתל אביב מטעמו.

במידה והנאשם כופר בעובדות כתב האישום אז נפתחת "פרשת התביעה". מדובר בהליך בה מציגה התביעה את ראיותיה המוכיחות את העובדות אשר מבססות את כתב האישום. מדובר בהליך הוכחות בבית המשפט.

בסיומה של פרשת התביעה יכול הנאשם להעלות טענת "אין להשיב לאשמה". שמשמעותה, התביעה לא הצליחה לבסס את עובדות כתב האישום במסגרת פרשת התביעה. קבלתה של טענה זו משמעותה זיכוי הנאשם מהאשמות שהועלו כנגדו בכתב האישום.

במידה ולא התקבלה טענה זו, מתחילה "פרשת ההגנה". בה יציג הנאשם את ראיותיו הבאות להפריך את עובדות כתב האישום וטענות התביעה. בסיום פרשת ההגנה, מתחיל שלב הסיכומים בו מסכמים הצדדים את טענותיהם לעניין האשמה. קודם התביעה ולאחריה ההגנה.

לאחר שלב הסיכומים ובסיומו, עובר בית המשפט להכרעת הדין, בה מחליט בית המשפט האם התביעה הוכיחה את עובדות כתב האישום ובאם לאו. במידה ולא בית המשפט יזכה את הנאשם ובכך יסתיים המשפט. במידה וכן הנאשם יורשע באישומים המיוחסים לו בכתב האישום.

במידה ובית המשפט החליט להרשיע את הנאשם, עוברים לשלב הטיעונים לעונש. בשלב זה התביעה מציגה את ראיותיה לעניין מידת העונש הראוי שיגזר על הנאשם. והנאשם מצד שני מביא ראיות שמטרתם להקל בעונשו, ויאמר את דבריו האחרונים בטרם יגזור בית המשפט את עונשו.

שלב הסופי של המשפט הינו גזר הדין, בשלב זה קובע בית המשפט את העונש הראוי שיוטל על הנאשם בעקבות העבירות שביצע. על גזר הדין ניתן להגיש ערעור ע"י עורך דין מנוסה פלילי, לבית המשפט בערכאה גבוהה מזו שנתנה את גזר הדין.

עורך דין פלילי בחיפה הינו בעל נסיון רב בהליך הפלילי על כל סוגיו. ונותן שירותים משפטיים בכל הארץ: קרית שמונה, נצרת, טבריה, עכו, חיפה, חדרה, תל אביב, ירושלים.

* אין באמור לעיל להוות ייעוץ משפטי

שתפו עם חברים
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?
מחבר המאמר
עורך דין גיא קמרי
עורך דין גיא קמרי

עורך דין גיא קמרי, חבר לשכת עורכי הדין בישראל, הוא המייסד של משרד קמרי ושות'. עורך הדין גיא קמרי מחזיק בניסיון רב – שהקנה לו הרבה מאוד ידע מקצועי – בדיני ירושה, דיני עזבון ודיני ירושת משק חקלאי. עורך דין גיא קמרי מייצג את לקוחותיו הן בבית המשפט והן במהלך הליכי גישור.

מאמרים נוספים עבורך
דילוג לתוכן